Asiakkaamme

HR Flow on erityisesti PK-yrityksille suunnattu helposti skaalautuva HR-palvelu, HR-as-a-Service, joka tuo parasta henkilöstöjohtamista yrityksesi menestykseksi ilman lisäinvestointia omaan HR-henkilöstöön. HR Flow -asiakkainamme on
  • pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka ovat halunneet järjestää HR-toiminnon ilman omaa henkilöstöä tai jotka haluavat käyttää joustavia ulkoistuspalveluja oman HR-toiminnon osana,
  • kasvuyrityksiä, jotka haluavat kehittää henkilöstökokemusta ja sitä kautta asiakaskokemusta,
  • PK-yrityksiä, jotka haluavat kokeneiden HR-ammattilaisten parhaat käytännöt käyttöönsä sekä
  • muutostilanteissa olevia yrityksiä, joilla on ollut tarve kehittää HR-toimintoaan joustavasti ja digitaalisesti.

Tutustu kolmeen erilaiseen esimerkkitarinaan asiakkaistamme:

Cuuma

Uuden ajan osaamista

Cuuma on syntynyt telealan murroskauteen 2005. Samaan aikaan kun Facebook, WhatsApp ja Skype mullistivat kuluttajan tapaa viestiä, Cuuma on kehittänyt edelläkävijänä B2B-puolen yhteydenpitopalveluita.

Viime vuosien aikana Cuuma on kasvanut innovatiivisesta start-up:sta menestyväksi kasvuyritykseksi.


Cuuman osakkeenomistajat vastaanottivat tammikuussa 2019 viidettä kertaa peräkkäin Kauppalehden Menestyjät-kunniakirjan sekä kolmatta kertaa peräkkäin Kasvaja-kunniakirjan

”Kasvun myötä meille on syntynyt uusia osaamistarpeita, joista HR on yksi merkittävimmistä. HR4:n myötä olemme saaneet siihen tarvittavan osaamisen nykyaikaisena skaalautuvana palveluna ja samalla mahdollistaneet sen, että voimme itse keskittyä ydinosaamiseemme, eli laadukkaiden kommunikointipalveluiden kehittämiseen.”

Toimitusjohtaja Jani Hartikainen
Cuuma Communications Oy

Func Food

Func Food edustaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja edistää aktiivista elämäntapaa. Panostamme huippuluokan osaamiseen sekä laadukkaisiin raaka-aineisiin. Yhteisenä intohimonamme on terveellisen elämäntavan edistäminen! Func Foodin ydintuotteita ovat funktionaaliset juomat sekä hyvinvointia edistävät ruoat. Yrityksemme brändeihin kuuluvat muun muassa Suomen johtava urheiluravinnemerkki FAST Sports, Nutrition sekä Suomen suosituin superfood-brändi CocoVi.

Func Food brändit

”Meillä ei ole tarvetta täysipäiväiselle HR-roolille ja olemme saaneet HR Flow -palvelun avulla ratkaisun, jonka kautta omaa aikaamme ei juurikaan kulu operatiivisiin HR-tehtäviin. HR Flow -palvelu toimii meillä toiveemme mukaisesti lähinnä palkkayhteyshenkilön roolissa.

HR Flow -palveluun kuuluva hr-järjestelmä on ylittänyt odotuksemme. Se on todella selkeä. Henkilöstön on ollut helppo ottaa järjestelmä käyttöön pienellä perehdytyksellä ja alun jälkeen kysymyksiä on tullut hyvin vähän. Käyttäjäpalaute on ollut positiivista, varsinkin verrattuna siihen mitä yleensä järjestelmistä tulee.

Palvelukokonaisuus on tehostanut asioita. Asiakaspalvelu on aina positiivista ja ratkaisukeskeistä. Tikettijärjestelmä toimii: saamme vastauksia nopeasti ja palvelulupaus on täyttynyt. Tiketit eivät huku jonnekin tyhjiöön kuten joissain palveluissa.

HR4:ltä on tullut myös ideoita – on hyvä että meitä haastetaan ja ehdotetaan erilaisia juttuja.”

Talousjohtaja Jani Partanen

Vepsäläinen Oy on johtava huonekalubrändi ja sisustusmyyjä Suomessa, joka on viime vuosina kasvanut markkinoita nopeammin laajentaen toimintaansa erityisesti digitaalisissa kanavissa.

Vepsäläisellä on 21 myymälää ympäri Suomen sekä kaksi Virossa Tallinnassa sekä lisäksi Hästens, BoConcept, Tempur Sleep Center sekä Fritz Hansen brändimyymälät Helsingissä. Vepsäläinen tarjoaa asiakkaillensa mielenkiintoisen ja ainutlaatuisen portfolion uniikkeja brändejä.

Katso Vepsäläisen talousjohtaja Mona Leivon ajatuksia HR Flow -palvelusta:

Ulkoistettu HR-palvelu tuo monia hyötyjä

”Menestyvien pk-yritysten HR:ltä vaaditaan paljon muuta kuin pelkkää arjen pyöritystä ja lakisääteisten asioiden hoitamista. Vain onnelliset ja hyvinvoivat työntekijät ylittävät tavoitteensa, myös ensi vuosikymmenellä.

Kilpailukyvyn kannalta meille on ollut tärkeää voida keskittyä ydinosaamiseen ja kumppanoitua sellaisen tahon kanssa, jolle henkilöstötyö ja HR-prosessit on ydinosaamista ja intohimo, koska tällöin HR-asiamme tulee hoidettua ammattitaitoisesti ja saadaan hyvä henkilöstökokemus.

Oman HR-yksikön pitämiseen liittyy riskejä: esim. osaamistason ylläpito. Sen sijaan kumppanimme ydinbisnes on pysyä ja jatkuvasti kehittää osaamista ja palveluita ajan hermoilla. Olisi väistämättä iso investointi, jos meidän pitäisi ylläpitää omaa HR-osastoa, jolla olisi sama osaaminen kuin HR:ään erikoistuneessa organisaatiossa. Lisäksi oma HR ei pysty skaalautumaan ja joustamaan erilaisiin HR-tarpeisiin samalla tavalla kuin HR:n eri osa-alueisiin erikoistunut kumppani.

Meillä työajanhallinta, HR & palkanlaskenta – järjestelmät olivat aiemmin pirstaloitunutta, olimme hankkineet järjestelmiä ja palveluita monelta eri toimittajalta, minkä lisäksi oli omaa henkilöstöä. Nyt kun nämä kaikki järjestelmät ja palvelut ovat samalta toimittajalta ja toimivat saumattomasti yhdessä, tämä on edullisempaa ja muodostaa paremman käyttökokemuksen koko henkilöstölle.

HR-palvelu on ehdottomasti tuonut systemaattisuutta meidän henkilöstötyöhömme. Yhdessä tehty HR-vuosikello ohjaa toimintaa, aiemmin tuli toimittua enemmän adhoc-pohjalta.”

Talousjohtaja
Mona Leivo

Kuuntele tarkemmin esimerkkejä eri asiakkaidemme HR Flow -ratkaisuista videotallenteelta (20 min).

Back to top